Duurzaamheid, de toekomst van de bouw en onze nieuwste projecten: dit was PROVADA 2023

29 jun 2023

Ook dit jaar waren wij weer met onze stand aanwezig op de PROVADA; de grootste vastgoedbeurs van Nederland. Bij onze beursstand konden bezoekers terecht met vragen over modulair bouwen en de grote rol die deze bouwmethode speelt voor de toekomst van (woning)bouw.  

Op onze stand werden gesprekken gevoerd over belangrijke onderwerpen die de sector bezighoudt en wisselden we met bezoekers van gedachten over de toekomst van de bouw in Nederland. Ook praatten we met onze klanten en potentiële partners over de uitdagingen die zij hebben en de kansen die we zien. Bovendien deden we mee aan de Circulaire Experience, waarbij duurzaam bouwen een groot onderdeel van deze rondleiding was. Ten slotte heften we het glas met de sociale woningcorporatie WonenBreburg op de start van een mooi, nieuw project. 

Duurzaamheid in de spotlight

Duurzaamheid stond dit jaar centraal bij veel partijen die op de PROVADA aanwezig waren. En uiteraard staan wij met onze circulaire bouwmethode aan het voorfront van deze duurzame revolutie. Een visuals van ons circulaire proces kreeg dan ook een prominente plek op onze beursstand. Collega Daan Kosterman, Projectleider Circulariteit, gaf bezoekers een uitgebreide uitleg over de recente ontwikkelingen op het gebied van circulariteit en de wijze waarop we bewust omgaan met ons materiaalgebruik aan de groep geïnteresseerden die zich hadden aangemeld voor de Circulaire Experience. 

Ondersteuning voor sociale woningbouw

Tijdens PROVADA ondertekenden we een mooi project met WonenBreburg, een sociale woningcorporatie in Breda en Tilburg. WonenBreburg zet zich in voor mensen met beperkte kansen op de particuliere woningmarkt. De vraag naar betaalbare woningen is hoger dan ooit en dat is ook de reden waarom we met elkaar de handen ineenslaan. WonenBreburg wil bijdragen aan leefbare wijken en wij ondersteunen die filosofie. Door middel van deze samenwerking streven we ernaar om op een snelle en duurzame manier meer betaalbare woningen beschikbaar maken, zodat ook mensen in deze doelgroep het thuis krijgen dat zij verdienen. 

We bouwen samen aan de toekomst

Niet alleen duurzaamheid was het gesprek tijdens de driedaagse beurs, ook was er veel aandacht voor de bouwers van de toekomst. Het betrekken en begeleiden van deze nieuwe generatie in de huidige bouwontwikkelingen is van groot belang. Daarom was onze stand onderdeel van een tour voor studenten, genaamd ‘Tour de PROVADA’. Tijdens dit evenement hadden studenten de mogelijkheid om vragen te stellen aan Joeri Davelaar, onze BIM-procesmanager, over bouwmethoden en technische aspecten van modulaire woonoplossingen. Onze missie? Een snelle, schone én slim opgebouwde woonomgeving. Het is daarom essentieel om deze nieuwe generatie te betrekken, zodat we samen kunnen bouwen aan een prachtige, duurzame toekomst waar we gezamenlijk achter kunnen staan.  

“Als mensen bij ons Experience Center zijn geweest zeggen ze vaak: ‘het is heel anders dan ik verwacht had’.”

Modulaire bouw: een goede investering

Modulair bouwen is ook permanent bouwen. En bovendien is deze vorm van bouwen veel interessanter voor investeerders, want onze modules blijven van waarde. “Wij hoeven niet te slopen. Soms moeten we een paar dingen aanpassen, maar de waarde van onze modules blijft hetzelfde.” Op de PROVADA heeft Envalue Real Estate een podcast opgenomen over flexwoningen waarbij onze CEO Harry van Zandwijk mocht aansluiten. Tijdens de podcast ging het over dat modulaire bouw ook permanente bouw is en waarom juist deze bouwmethode een interessante investering is. Het begrip dat modulaire bouw gelijk is aan traditionele bouw begint steeds meer te komen, merkt Harry. “Als mensen bij ons Experience Center zijn geweest zeggen ze vaak: ‘het is heel anders dan ik verwacht had’.” 

Daarom organiseren we de komende tijd bijeenkomsten voor woningcorporaties en gemeentes om onze Experience Center zelf te ervaren. Heb je interesse in een van onze evenementen? Meld je dan aan voor de gastenlijst via deze link. 

De PROVADA onderstreept opnieuw het groeiende belang van duurzaamheid in de vastgoedsector en bouw. Dit sluit perfect aan bij de modulaire en circulaire bouwmethode van ons bedrijf. Daarnaast delen we onze zorgen als het gaat om onze samenleving te voorzien van de hoeveelheid woningen die momenteel zo hard nodig zijn. Wij hopen aan beide onderwerpen een waardevolle bijdrage te leveren. 

Klaar om mee te gaan in onze duurzame beweging voor woningbouw? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier

Daiwa House Modular Europe | Duurzaamheid, de toekomst van de bouw en onze nieuwste projecten: dit was PROVADA 2023DHME_Provada2023_Dag1_13