Blik op de Bouw van mei: Bouwlocaties, kansen op de woningmarkt en Modulair Nederland

01 jun 2023

Langzaam maar zeker bewegen we ons richting het midden van het jaar. De bouwsector blijft uiteraard niet stilstaan. Zo heeft branchevereniging Modulair Nederland een nieuwe voorzitter. De branchevereniging heeft als doel om modulaire bouw in Nederland verder te laten groeien. Tegelijkertijd gaat de bouw van flexwoningen vlot; er staan er veel klaar voor nieuwe bewoners. Echter, het vinden van een geschikte locatie voor deze woningen is af en toe nog een uitdaging. Daarnaast blijft de groep met singles die geen woning hebben, groeien. De oplossing? Co-living. Lees het allemaal in deze editie van Blik op de Bouw.

Het woningtekort oplossen met flexwoningen
“Tijdens een woningcrisis moeten we er samen alles aan doen om te zorgen dat er nieuwe woningen geplaatst worden”, zegt Harry van Zandwijk, CEO van Daiwa House Modular Europe, in het NOS Journaal. De laatste tijd vult het nieuws zich met berichten over flexwoningen. De woningen worden rap gebouwd, maar het vinden van geschikte locaties blijft een uitdaging. Dit is nu dan ook prioriteit nummer één; samenwerking tussen diverse partijen is hierbij noodzaak. Wanneer we allemaal ons steentje bijdragen, bieden de flexwoningen snelle, schone en slimme oplossingen tegen het woningtekort.

Ook singles verdienen een eerlijke kans op de woningmarkt
Wist je dat singles de snelst groeiende groep op de woningmarkt vormen? Een bijzonder gegeven, aangezien ze vaak niet of nauwelijks aan een woning komen. Verhuurders zoeken vaak stellen, omdat dit volgens hen ‘duurzamere relaties’ zijn. Ze vinden singles te onvoorspelbaar. De grote groep singles blijft echter maar groeien en zij hebben wel degelijk woningen nodig. Dat vereist een frisse blik en innovatie. Co-living biedt een mooie oplossing voor deze uitdaging, stelt Daiwa House Modular Europe CEO Harry van Zandwijk in een opiniestuk in het Algemeen Dagblad: “Voor deze gloednieuwe woningmarkt zijn modern beleid, investering in woonruimte en meer bewustwording nodig.”

Nieuwe voorzitter Modulair Nederland
De branchevereniging voor modulaire bouwondernemingen ‘Modulair Nederland’ heeft Joziene van der Linde benoemd als nieuwe voorzitter, schrijft Architectenweb. De branchevereniging heeft de ambitie om modulaire bouw in Nederland verder te laten groeien. Naast Joziene bestaat het bestuur van Modulair Nederland uit bouwbedrijven en experts, waaronder Harry van Zandwijk.

Daiwa House Modular Europe | Blik op de Bouw van mei: Bouwlocaties, kansen op de woningmarkt en Modulair NederlandWeb_©220831-3209