Modulair bouwen

Modulair industrieel bouwen

Een comfortabele, gezonde en toekomstbestendige woonomgeving maakt dromen waar. En een toekomstbestendige woonomgeving is een duurzame woonomgeving. Het fundament van die omgeving begint al bij het bouwproces. Daarom kiest Daiwa House Modular Europe voor geïndustrialiseerd modulair bouwen.

Een duurzame manier van bouwen met minimale impact op omgeving en maatschappij. Waar hoogwaardige kwaliteit, circulariteit en opschaalbaarheid centraal staan. Samen met comfort en betaalbaarheid voor de toekomstige bewoners.

Modulaire woningen

We vervaardigen grote delen van onze huisvesting onder gecontroleerde omstandigheden in eigen productiefaciliteiten. Op de projectlocatie assembleren we de delen tot een van onze woonoplossingen. Deze manier van bouwen gaat verder dan prefab bouw, waar enkel losse elementen vooraf worden geproduceerd.

Bij geïndustrialiseerd modulair bouwen vormen volledige woonmodules samen één gebouw. Onze appartementen worden in de productiefaciliteiten bijvoorbeeld al voorzien van sanitair en op locatie samengevoegd tot een appartementencomplex.

Circulair en demontabel bouwen

Geïndustrialiseerd modulair bouwen betekent circulair en demontabel bouwen. Dat heeft voordelen voor mens en maatschappij. Net als traditionele gebouwen gaan onze modulaire woonoplossingen tientallen jaren mee. In plaats van ze aan het eind van hun levensduur te slopen, geven we ze een nieuw leven. Vaak op een andere locatie, met een andere indeling of vorm. De woonoplossingen van Daiwa House Modular Europe zijn daardoor circulair en voorbereid op de toekomst, wat die ook mag brengen.

Bewust, betrouwbaar en betrokken

Maar er is meer. Deze manier van bouwen maakt standaardisatie van het bouwproces mogelijk. Onze woonoplossingen en bijbehorende opties zijn namelijk al volledig uitgewerkt. Toch is ieder nieuwbouwproject van Daiwa House Modulair Europe uniek. Een ander groot voordeel van geïndustrialiseerd modulair bouwen is namelijk de aanpasbaarheid van de schil van de woningen. We ontwikkelden meerdere stijlen die de basis van het exterieur van onze woonoplossingen vormen.

‘Maatwerk in de massa’ noemen we dat bij Daiwa House Modular Europe. Dat maakt dat we onze projecten sneller en met een hogere kwaliteit realiseren. En ook opschalen is geen probleem. De realisatietijd van onze woonoplossingen is 30 tot 50% korter dan bij conventionele bouw. Of een project nu uit enkele of honderden woningen bestaat.

Hogere snelheid en kwaliteit

Die snelheid heeft verschillende redenen. Door de standaardisatie kunnen we bijvoorbeeld direct na het akkoord op de bouwplannen beginnen met het project. De werkzaamheden op locatie kunnen tegelijkertijd met de productie van de woonmodules worden opgestart.

Automatisering en robotisering ondersteunen dit proces, want ze zorgen voor een hogere arbeidsproductiviteit en productiesnelheid. Dankzij die hogere productiviteit kunnen we op elke schaal het proces versnellen. Terwijl we alle elementen  met uiterste precisie vervaardigen. Op deze manier zorgen we altijd voor de hoogste kwaliteit en geven we onze opdrachtgevers een realistische planning. En zorgen we dat bewoners sneller van hun nieuwe thuis kunnen genieten.

[responsive_menu_pro]