Modulair bouwen

Modulair industrieel bouwen

Een comfortabele, gezonde en toekomstbestendige woonomgeving maakt dromen waar. En een toekomstbestendige woonomgeving is een duurzame woonomgeving. Het fundament van die omgeving begint al bij het bouwproces. Daarom kiest Daiwa House Modular Europe voor geïndustrialiseerd modulair bouwen.

Een duurzame manier van bouwen met minimale impact op omgeving en maatschappij
Daiwa House Modular Europe | Modulair bouwenwoonportfolio-2b

Wat is modulair bouwen?

Een duurzame manier van bouwen met minimale impact op omgeving en maatschappij. Waar hoogwaardige kwaliteit, circulariteit en opschaalbaarheid centraal staan. Samen met comfort en betaalbaarheid voor de toekomstige bewoners.

Modulaire woningen

We vervaardigen grote delen van onze huisvesting onder gecontroleerde omstandigheden in eigen productiefaciliteiten. Op de projectlocatie assembleren we de delen tot een van onze woonoplossingen. Deze manier van bouwen gaat verder dan prefab bouw, waar enkel losse elementen vooraf worden geproduceerd.

Bij geïndustrialiseerd modulair bouwen vormen volledige woonmodules samen één gebouw. Onze appartementen worden in de productiefaciliteiten bijvoorbeeld al voorzien van sanitair en op locatie samengevoegd tot een appartementencomplex.

  • Bouwmodules worden in onze eigen fabrieken geproduceerd
  • Bouwmodules worden compleet afgemonteerd naar de woonbestemming vervoerd
  • Afgeleverde bouwmodules worden vervolgens goed geplaatst, geïnstalleerd en aangesloten zodat de woonunit tot een geheel komt
  • Modules van de woningen kunnen geheel naar wens worden toegevoegd of worden verwijderd
  • Modulaire woonunits worden binnen een zeer korte tijd gebruiksklaar opgeleverd
Geïndustrialiseerd modulair bouwen betekent circulair en demontabel bouwen

Circulair en demontabel bouwen

Geïndustrialiseerd modulair bouwen betekent circulair en demontabel bouwen. Dat heeft voordelen voor mens en maatschappij. Net als traditionele gebouwen gaan onze modulaire woonoplossingen tientallen jaren mee. In plaats van ze aan het eind van hun levensduur te slopen, geven we ze een nieuw leven. Vaak op een andere locatie, met een andere indeling of vorm. De woonoplossingen van Daiwa House Modular Europe zijn daardoor circulair en voorbereid op de toekomst, wat die ook mag brengen.

Bewust, betrouwbaar en betrokken

Maar er is meer. Deze manier van bouwen maakt standaardisatie van het bouwproces mogelijk. Onze woonoplossingen en bijbehorende opties zijn namelijk al volledig uitgewerkt. Toch is ieder nieuwbouwproject van Daiwa House Modulair Europe uniek. Een ander groot voordeel van geïndustrialiseerd modulair bouwen is namelijk de aanpasbaarheid van de schil van de woningen. We ontwikkelden meerdere stijlen die de basis van het exterieur van onze woonoplossingen vormen.

‘Maatwerk in de massa’ noemen we dat bij Daiwa House Modular Europe. Dat maakt dat we onze projecten sneller en met een hogere kwaliteit realiseren. En ook opschalen is geen probleem. De realisatietijd van onze woonoplossingen is 30 tot 50% korter dan bij conventionele bouw. Of een project nu uit enkele of honderden woningen bestaat.

Hogere snelheid en kwaliteit

Die snelheid heeft verschillende redenen. Door de standaardisatie kunnen we bijvoorbeeld direct na het akkoord op de bouwplannen beginnen met het project. De werkzaamheden op locatie kunnen tegelijkertijd met de productie van de woonmodules worden opgestart.

Automatisering en robotisering ondersteunen dit proces, want ze zorgen voor een hogere arbeidsproductiviteit en productiesnelheid. Dankzij die hogere productiviteit kunnen we op elke schaal het proces versnellen. Terwijl we alle elementen  met uiterste precisie vervaardigen. Op deze manier zorgen we altijd voor de hoogste kwaliteit en geven we onze opdrachtgevers een realistische planning. En zorgen we dat bewoners sneller van hun nieuwe thuis kunnen genieten.

Modulair bouwen bij Daiwa House Modular Europe

Voordelen van modulaire bouwen

Modulair bouwen is duurzaam

De modulaire bouwmethode van Daiwa House Modular Europe is duurzaam. Doordat wij alle woonunits modulair en circulair opleveren is onze CO₂ voetafdruk aanzienlijk lager ten opzichte van traditionele bouwmethodes.

De hoeveelheid kilometers die voertuigen afleggen om alle benodigde materialen voor de realisatie van een woning(complex) naar de woonbestemming te brengen zijn namelijk veel malen minder. Tevens zijn de modules die getransporteerd worden gemaakt van hergebruikt materiaal waardoor de impact op het milieu zo minimaal mogelijk is. Zo zijn alle woonoplossingen van Daiwa House Modular Europe modulair en circulair.

Modulaire woningen worden snel gerealiseerd

Doordat de modules van onze woningen in onze eigen fabriek gemaakt worden en enkel gebracht en geplaatst moeten worden naar de woonbestemming, is de kans op vertraging vele malen kleiner ten opzichte van traditionele bouw. Zodra de modules geïnstalleerd en aangesloten zijn, kan de woning in gebruik worden genomen. Zo zorgen we ervoor dat u geen seconde verliest aan het terugverdienen van uw investering.

Modulair bouwen is flexibel

Zoals de naam al doet vermoeden zijn modulaire woningen geconstrueerd door middels van modules. Modules kunnen van nature op relatief eenvoudige wijze opnieuw worden ingedeeld, uitgebreid, verkleind en verplaatst. Dit betekent dat we altijd een woonproject kunnen realiseren die 100% voldoet aan uw wensen en behoeftes.