Feestelijke opening 333 woningen Leerpark Dordrecht

24 feb 2023

Daiwa House Modular Europe viert vandaag, samen met wethouder Heijkoop en de onderaannemers, de feestelijke opening van Leerpark in Dordrecht. In week 10 vindt de oplevering van de 333 semipermanente flexwoningen plaats. Daiwa House Modular Europe heeft dit project samen met woningcorporatie Trivire en sociaal maatschappelijk beheerder De Huischmeesters gerealiseerd.

Een thuis voor woningzoekenden
Het Leerpark Dordrecht is een plek om te ondernemen, leren en wonen. Net zoals veel gemeenten in Nederland, kampt ook Dordrecht met een tekort aan betaalbare woningen voor studenten en starters. Deze nieuwe woningen zijn daarom speciaal gebouwd voor jongeren tussen de 18 en 35 die werken, studeren of beginnen aan een nieuwe studie binnen de Drechtsteden. Deze doelgroep komt sneller in aanmerking om binnenkort te mogen verhuizen naar een van de 333 flexwoningen in het Leerpark.

Duurzaam en snel gebouwd
De modulaire woningen zijn circulair gebouwd en kunnen in de toekomst hergebruikt of verplaatst worden. Zo is het gebouw o.a. voorzien van zonnepanelen en duurzame wanden en plafonds. Deze toekomstbestendige manier van bouwen zorgt ervoor dat de 333 woningen kunnen worden ingezet voor tijdelijk of permanent gebruik. Het is dan ook een duurzame oplossing voor het woningtekort. De woningen zijn op een razend tempo gerealiseerd: binnen 30 weken na start grondwerkzaamheden wordt het project opgeleverd.

Politiek bezoek
Ook vanuit de landelijke politiek is er aandacht voor het Leerpark. Afgelopen zomer bracht Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, een bezoek aan de bouwlocatie. De Jonge toonde veel interesse in de fabrieksmatige en duurzame productie van de woningen.

“De bouw van flexwoningen is belangrijker dan ooit voor de woningmarkt. Het is niet alleen een hoogwaardige manier van bouwen, maar ook nog eens snel en betaalbaar”, vertelt Harry van Zandwijk, CEO van Daiwa House Modular Europe. “We willen de woningbouw in beweging brengen met ons werk. Dit doen we door slim, snel en schoon te bouwen en de woningen in Dordrecht zijn hier een mooi voorbeeld van. Deze woningen geven bijzonder veel woningzoekenden een frisse start op een prachtige plek om te wonen, werken en ondernemen. Daar mogen wij ontzettend trots op zijn.”

Daiwa House Modular Europe | Feestelijke opening 333 woningen Leerpark Dordrecht┬®230224-3017