Hugo de Jonge brengt bezoek aan nieuw flexwoningproject van Daiwa House Modular Europe

23 jun 2022

Duurzaam en flexibel bouwen staat hoog op de politieke agenda

Dordrecht, 23 juni 2022 – Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, heeft een bezoek gebracht aan de bouwlocatie van Daiwa House Modular Europe in Dordrecht. Op het Leerpark wordt door de grootste modulaire bouwer van Europa gewerkt aan 333 semi-permanente flexwoningen voor starters en studenten. 

Belang van flexwoningen

Het bezoek van Minister Hugo de Jonge aan het Leerpark laat zien dat flexibel en duurzaam bouwen hoog op de politieke agenda staat. De Jonge wil per jaar 15.000 flexwoningen realiseren in de strijd tegen de woningcrisis. Daiwa House Modular Europe levert hier een bijdrage aan met dit nieuwe project. Daarnaast laat het bouwbedrijf zien dat door woningen fabrieksmatig te produceren het bouwproces aanzienlijk verkort kan worden wat resulteert in snellere huisvesting voor woningzoekenden. 

Leerpark Dordrecht

Naar verwachting worden de modulaire en circulaire woningen van project Leerpark in het najaar van 2022 opgeleverd. Het project is een samenwerking met woningcorporatie Trivire en sociaal maatschappelijk beheerder De Huischmeesters. De omgeving rondom de woningen is geheel ingericht met de wensen van de toekomstige bewoners in het achterhoofd. De binnentuin wordt bijvoorbeeld voorzien van wifi, zodat bewoners hier kunnen werken en leren. Daarnaast komt er een gezamenlijke ruimte met zitjes, wasmachines en drogers. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst. De woningen kunnen, zowel permanent als tijdelijk worden ingezet, wat het een duurzame, toekomstbestendige oplossing maakt. 

Harry van Zandwijk, CEO van Daiwa House Modular Europe: “Het is positief om te zien dat minister De Jonge tijd in zijn drukke agenda vrijmaakt om een bezoek te brengen aan dit mooie, nieuwe project. Hiermee laat hij opnieuw zien hoe belangrijk de bouw van duurzame flexwoningen is voor de huidige woningmarkt. Bij Daiwa House Modular Europe willen we de woningbouw in Nederland en de rest van Europa graag in beweging brengen. Dit doen we door op een slimme, snelle en circulaire manier te bouwen. Dit nieuwe project in Dordrecht is hier een prachtig voorbeeld van en daar zijn we uiteraard erg trots op.”  

Daiwa House Modular Europe | Hugo de Jonge brengt bezoek aan nieuw flexwoningproject van Daiwa House Modular EuropeWeb_©220622-8586