Daiwa House Modular Europe levert zorgcomplex De Wever | Boshuis op in Tilburg

17 mrt 2022

Modulair bouwer Daiwa House Modular Europe heeft voor ouderenzorgorganisatie De Wever een nieuw zorgcomplex opgeleverd. De Wever is de grootste maatschappelijke organisatie in Tilburg gericht op wonen, zorg en welzijn voor ouderen. Het nieuwe zorgcomplex bestaat uit 128 zorgappartementen en heeft een totale vloeroppervlakte van ca. 9.500 m². Het complex aan de Bredaseweg, genaamd Boshuis, biedt huisvesting aan bewoners uit verschillende woondoelgroepen.

Het nieuwe zorgcomplex is gerealiseerd in opdracht van De Wever en is ontworpen door architectenbureau Van Aken. In het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met het bosrijke gebied net buiten Tilburg. Hierdoor sluit het zorgcomplex volledig aan op de groene en bruine kleurtinten uit de omgeving. Zo zijn er op de gevels van het pand verticale, houten lattenstructuren aangebracht. Ook zorgt het gebruik van hout voor een rustige, natuurlijke uitstraling.

Een ander bijzonder detail is de gebruikte kamstructuur in het ontwerp. Daardoor komt de omringende natuur ook binnen het gebouw goed tot zijn recht. Tegelijkertijd zorgt deze opbouw ervoor dat specifieke woongroepen bij elkaar geclusterd zijn.

Het is een turnkey project behoudens het pand hebben we ook de tuin aangelegd. De tuin is een pareltje ontworpen door tuinarchitect Adry Hoeven uit Moergestel. “We zijn enorm trots op deze hoogwaardige, veilige en duurzame woonruimtes voor de bewonersgroepen van De Wever”, vertelt Henri Smets, projectleider bij Daiwa House Modular Europe. De samenwerking met de opdrachtgever, directievoerder Oostelbos Van den Berg b.v. en de onderaannemers was intens en bijzonder prettig. Mede door ieders inzet hebben we in een korte tijd een prachtig project kunnen realiseren.

 

oplevering zorgcomplex De Wever