Blik op de Bouw november: Mooie omzetgroei, een tekort aan starterswoningen en de verhuizing van Jan Snel

30 nov 2023

De woningbouw leidde tot veel gesprekstof in debatten, en ook de verkiezingsuitslag toont verdeeldheid op dit thema. Maar dát er gebouwd moet worden, daar is iedereen het over eens. Ondertussen bouwt Daiwa House Modular Europe voortvarend door aan slimme, snelle en schone woonoplossingen.

Hoera, we staan in de Cobouw50!
Het einde van het jaar komt dichterbij, en dat betekent ook: de publicatie van de Cobouw50. Dit jaar staan we op plek 27 in de lijst, met daarbij mooie resultaten en een omzetgroei van 44 procent. Bij Daiwa House Modular Europe zijn we trots dat we deel uitmaken van de top 50 grootste bouwers in Nederland. Op deze manier kunnen we grootschalige impact creëren en onze duurzame bijdrage leveren aan het oplossen van de woningcrisis in Nederland.

Kleine woningen voor grote tekorten
Maar liefst 66 procent van de starters beoordeelt het woningmarktbeleid van het afgelopen jaar met een onvoldoende, blijkt uit de Startersbarometer van Viisi Hypotheken. Negen op de tien respondenten is dan ook van mening dat het volgende kabinet rigoureus moet ingrijpen om de woningmarkt flink te verbeteren, schrijft banken.nl. Daarnaast verwacht 86 procent van de respondenten dat de situatie van starters op de korte termijn niet zal verbeteren. Deze groep wordt hard geraakt door de woningnood, het is dan ook absolute noodzaak dat we snel meer starterswoningen gaan bouwen en het beleid rigoureus gaan veranderen.

Verhuisupdate: Jan Snel naar Bunnik
Jan Snel is verhuisd van Montfoort naar Bunnik, schrijft Architectenweb. In slechts zes maanden tijd heeft Jan Snel een geheel nieuwe productiefaciliteit, opslagterrein en kantoorruimte gerealiseerd. Lars van Zandwijk, Hoofd Commercie bij Jan Snel, is trots: “Ons nieuwe hoofdkantoor in Bunnik, opgebouwd met onze geavanceerde modulaire principes, is tastbaar bewijs van onze visie op de toekomst van de bouw. De verbouwing brengt het team van Jan Snel dichter bij elkaar, waardoor we alleen maar beter en efficiënter worden in het realiseren van de meest veeleisende projecten voor onze gewaardeerde klanten.” Lees er alles over in het persbericht.

90.000 woningen erbij, maar niet genoeg
Het NRC Handelsblad kopte afgelopen maand: “Nederland kreeg er dit jaar 90.000 woningen bij, te weinig om doel van kabinet te halen.” In dit bouwtempo lijkt het kabinet de doelstelling van 900.000 woningen in 2030 inderdaad niet te halen. Hoewel demissionair minister de Jonge stelt dat er in 2024 volop wordt ingezet op versnelde bouw, blijft de vooruitgang beperkt. Het is nu belangrijker dan ooit dat we krachten bundelen en dat de deur naar modulaire bouw wagenwijd open komt te staan.

Daiwa House Modular Europe | Blik op de Bouw november: Mooie omzetgroei, een tekort aan starterswoningen en de verhuizing van Jan SnelArbeitssicherheit