96 appartementen voor Tiwos in Tilburg gerealiseerd

22 mrt 2024

Daiwa House Modular Europe heeft in slechts een half jaar tijd, 96 duurzame appartementen gerealiseerd voor bewoners die met spoed een woning zoeken. Dit zijn o.a. mensen die na een succesvol doorlopen zorgtraject weer zelfstandig gaan wonen, of vanwege scheiding of faillissement dringend een betaalbare woning nodig hebben.

In oktober 2023 zijn de eerste modules geplaatst, en nu in maart 2024 nemen de eerste bewoners al hun intrek. Deze woningen zijn tijdelijk, maar hebben dezelfde kwaliteit als een permanente woning. Doordat ze modulair zijn gebouwd zijn ze weer demontabel en is de productietijd in de fabriek en op de bouwlocatie sneller dan een traditioneel gebouwd gebouw.

Wat betreft de circulaire bouw: de modulaire woningen zijn circulair ontworpen. In de toekomst kunnen de modules worden gedemonteerd, en alle onderdelen kunnen opnieuw worden gebruikt op een andere locatie. Het gebouw telt 5 lagen en biedt 96 woningen. Daarnaast is er een ontmoetingsruimte met een gezamenlijke keuken. De houten gevel geeft het gebouw een duurzame en fraaie uitstraling.

“De realisatie door Daiwa House Modular Europe ging in sneltreinvaart. Half oktober 2023 werden de eerste eenheden geplaatst en in maart 2024 nemen de eerste bewoners al hun intrek.  De tijdelijke woningen zijn modulair, hebben een kwaliteit vergelijkbaar met een permanente woning en worden in de fabriek gemaakt. Door ze op die manier te maken kunnen we de realisatie van deze appartementen versnellen.” Aldus Tiwos.

De bewoners kunnen genieten van een gezamenlijke tuin en er is een parkeergelegenheid aan de achterzijde van het gebouw samen met een overdekte en afsluitbare fietsenstalling. ‘t Kompas op Zuid maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Stappegoor. Hier worden ongeveer 1000 betaalbare appartementen gebouwd. ‘t Kompas op Zuid is het eerste gerealiseerde woningcomplex in deze gebiedsontwikkeling.

Daiwa House Modular Europe | 96 appartementen voor Tiwos in Tilburg gerealiseerdSocials_PPT_©240320-5739