Daiwa House Modular Europe tekent voor bouw studentenwoningen in Eindhoven

15 jun 2022

 

Bouwbedrijf Daiwa House Modular Europe tekent tijdens de Provada, de grootste jaarlijkse vastgoedbeurs van Nederland, de aannemingsovereenkomst voor de bouw van 78 semipermanente studentenwoningen in Eindhoven. Rond kerst moeten de eerste studenten erin kunnen. 

In september begint de modulaire bouwer met het nieuwe project in samenwerking met de Eindhovense corporatie Woonbedrijf. De nieuwe woningen worden gebouwd aan de Berenkuil, dicht bij de Eindhoven University of Technology en hogeschool Fontys. De geheel gestoffeerde zelfstandige woningen, met eigen badkamer en keuken, worden gemaakt in de fabriek van Daiwa House Modular Europe en opgeleverd met het energielabel B.

Op hetzelfde terrein staan al 300 reeds gerealiseerde studentenwoningen; de 78 nieuwe woningen zijn een aanvullingen op dit eerdere project. Harry van Zandwijk, CEO van Daiwa House Modular Europe, is erg tevreden met de overeenkomst: “Het is mooi om te zien dat we met dit project snel inspelen op het tekort aan studentenwoningen in deze Brabantse studentenstad. Ik vind het prachtig dat we zo Nederlandse en internationale studenten een comfortabele woonruimte bieden tijdens hun studententijd. Dit laat wederom zien dat flexibele en duurzame bouw de oplossing is voor de woningnood, terwijl we een woonconcept bieden van hoge kwaliteit en dat past in de leefomgeving.”

Daiwa House Modular Europe | Daiwa House Modular Europe tekent voor bouw studentenwoningen in EindhovenWeb_©220614-2194