Daiwa House Modular Europe bouwt eengezinswoningen met slechts één module per bouwlaag

27 okt 2021

In Koog aan de Zaan start Daiwa House Modular Europe met een nieuwbouwproject voor 13 eengezinswoningen, dit in samenwerking met vastgoedontwikkelaar Apex Investments. Onder de naam Kogerweelde worden in de loop van volgend jaar moderne, grondgebonden woningen met drie bouwlagen opgeleverd aan de Breedweer.

Uniek aan dit project is dat iedere bouwlaag van de koopwoningen uit één complete module bestaat. Deze modules worden vooraf volledig in de eigen fabriek geproduceerd en op locatie afgemonteerd. Het project is daarmee onderdeel van de grootschalige plannen van Daiwa House om de beschikbaarheid van hoogwaardige, modulaire woonoplossingen in Nederland verder te stimuleren.

“We zijn enorm trots op dit bijzondere project in Koog aan de Zaan. Dankzij de inspanningen van ons team kunnen we alle elementen voor een kwalitatieve en comfortabele woning combineren in één module per laag”, vertelt Harry van Zandwijk, CEO van Daiwa House Modular Europe. “Zodoende hoeven de bouwlagen enkel getransporteerd te worden naar de bouwlocatie, waar deze vervolgens worden afgemonteerd. Hiermee kunnen de toekomst bewoners nog sneller hun nieuwe woning betrekken.”

Momenteel wordt de grond van Kogerweelde bouwrijp gemaakt en dit jaar gaan de eerste woningen in de verkoop. Naar verwachting worden de woningen in de tweede helft van 2022 opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

In Koog aan de Zaan start Daiwa House Modular Europe met een nieuwbouwproject voor 13 eengezinswoningen