Wonen bij LARS

In opdracht van woningcorporatie Centrada leverden we bij Daiwa House Modular Europe 152 modulaire appartementen op in vier maanden. Het project, ‘Wonen bij LARS’, biedt een thuis aan mensen die met spoed op zoek zijn naar passende woonruimte in Lelystad.

Studio's Lelystad

Kwalitatieve oppervlakte

In het Campusgebied van Lelystad, bij de Gordiaandreef, gingen we samen met Centrada in september 2020 van start met de eerste werkzaamheden. In totaal zijn er algemene ruimtes en 152 woonruimtes gerealiseerd, verdeeld over drie compacte gebouwen. Dit zijn kleine, volwaardige en zelfstandige appartementen van zo’n 22 tot 36 vierkante meter met één of twee kamers. De woningen zijn zeer compleet gestoffeerd met hoogwaardige vloer- en wandafwerking en raambekleding.

Duurzaam ontwerp

De drie compacte woongebouwen zijn ontworpen met duurzame materialen, zoals onbehandeld vurenhout. Alles in een rustig kleurenschema dat past bij de nabije omgeving. Hierdoor steken de drie gebouwen niet af tegen de achtergrond. Op de daken van de complexen zijn zonnepanelen geplaatst die de algemene voorzieningen, zoals de verlichting in het complex, van stroom voorzien.

Volledig circulair

De flexibele woningen in het Campusgebied hebben een vergunning voor 15 jaar gekregen. De gemeente Lelystad heeft als voorwaarde dat de locatie aan het einde van de vergunningsperiode weer in originele staat wordt achtergelaten. In dit verband draagt Daiwa House Modular Europe ook zorg voor een verplaatsbare infrastructuur en zelfs voor verplaatsbare groenvoorzieningen. Geïndustrialiseerde modulaire bouw is circulair. Daardoor kunnen de woningen gemakkelijk worden gedemonteerd en op een andere locatie met minimale aanpassingen worden ingezet. Een interessante optie wanneer locaties van tijdelijke aard zijn, maar wel de kwaliteit van nieuwbouw geleverd wordt.

Max Smits, projectleider bij Daiwa House Modular Europe, is erg trots op het project: “We hebben hier te maken met een bijzonder en broodnodig initiatief voor mensen die met spoed een woning nodig hebben. Binnen een recordtijd hebben we deze appartementencomplexen weten op te leveren. Zo hebben de nieuwe bewoners straks weer een hoogwaardig dak boven hun hoofd. Ik ben dan ook enorm trots om met onze oplossingen bij te dragen aan dit unieke woonconcept in Nederland.”

Duur

4 maanden

Grootte

152 appartementen

Opdrachtgever

Centrada

Permanente en tijdelijke huisvesting voor elk segment. Benieuwd naar meer?

Een greep uit onze projecten