Aardbevingsbestendige woningen

Daiwa House Modular Europe ontwikkelde aardbevingsbestendige woningen in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen. Deze zogenoemde ‘wisselwoningen’ bieden een thuis aan mensen die vanwege aardbevingsschade tijdelijk niet in hun eigen woning kunnen verblijven. Zo hebben deze mensen ook tijdens de versterkingswerkzaamheden een comfortabel, kwalitatief en ruim onderkomen.

Grondgebonden woningen Overschild

Een huiselijk gevoel in een nieuwe wijk

Het project bestaat uit duurzame meerpersoonswoningen, gezinswoningen met en zonder kap en één aangepaste gelijkvloerse woning. De woningen zijn voorzien van zonneboilers en zonnepanelen en de gevels van de woningen hebben een unieke en eigentijdse uitstraling door de afwerking; een combinatie van steenstrips en houten rabatdelen. De speelse indeling van de wijk, waarin onder andere een vijver en grondduinen te vinden zijn, geeft een huiselijk gevoel aan de nog nieuwe locatie.

Voor iedere situatie een woonoplossing

Omdat de ondergrond van de bouwlocatie in slechte staat verkeerde, brachten we speciaal Flugsand aan. Dat is een korrelig, poreus materiaal van vulkanische oorsprong dat voornamelijk uit vulkanisch glas bestaat. Doordat Flugsand een lichtgewicht materiaal is en een zeer hoge verdichting heeft, was dat de ideale bouwondergrond.

Duur

5 maanden

Grootte

30 woningen

Opdrachtgever

Nationaal Coördinator Groningen

Een duurzaam thuis voor iedere doelgroep. Een van onze adviseurs spreken?

Een greep uit onze projecten