’t Kompas op Zuid

In opdracht van Tiwos heeft Daiwa House Modular Europe 96 duurzame appartementen gerealiseerd voor bewoners die met spoed een woning zoeken. Dit zijn o.a. mensen die na een succesvol doorlopen zorgtraject weer zelfstandig gaan wonen, of vanwege scheiding of faillissement dringend een betaalbare woning nodig hebben. De woningen hebben we in slechts een halfjaar gerealiseerd.

Appartementen Tilburg

Over het circulaire gebouw

De modulaire woningen zijn circulair. In de toekomst kunnen modules gedemonteerd worden en alle onderdelen opnieuw gebruikt worden op een andere locatie. Het gebouw wordt 5 verdiepingen hoog en krijgt 96 kleine woningen. Er komt ook een ontmoetingsruimte met een gezamenlijke keuken. Het gebouw wordt in een hoekvorm gerealiseerd en wordt met een houten gevel afgewerkt, waardoor het een duurzame en mooie uitstraling krijgt.

Tuin en parkeren

Er is een gezamenlijke tuin/buitenruimte in combinatie met eigen parkeergelegenheid aan de achterzijde van het gebouw. Deze is ruim genoeg voor de bewoners én bezoekers.

Gebiedsontwikkeling Stappegoor

Kompas op Zuid is onderdeel van gebiedsontwikkeling Stappegoor. Hier worden zo’n 1000 merendeels betaalbare appartementen gebouwd waarvoor Tilburg een woningbouwsubsidie (WBI) ontvangt van de rijksoverheid en daarnaast zelf investeert. Kompas op Zuid is het eerste gerealiseerde Woningcomplex in deze gebiedsontwikkeling.

Grootte

96 woningen

Opdrachtgever

Tiwos

Duur

6 maanden

Gebruiker

Spoedzoekers

Permanente en tijdelijke huisvesting voor elk segment. Benieuwd naar meer?

Een greep uit onze projecten