SET

Woningcorporatie De Alliantie stond begin 2017 voor de taak geselecteerde statushouders acuut te huisvesten in Amsterdam. Gezien het beperkte aanbod voor starters, besloot de woningcorporatie de koe bij de horens te vatten door drie modulaire nieuwbouwprojecten in IJburg te laten bouwen.

Appartementen Amsterdam

Uitdaging

De 141 te realiseren woningen van project ‘SET’ moesten niet alleen snel tot stand komen, maar hadden ook nog eens een gemêleerde doelgroep van zowel starters als statushouders. SVP architectuur en stedenbouw was verantwoordelijk voor het ontwerp. Het gebouw moest een volwassen, architectonische uitstraling krijgen, waarbij rekening moest worden gehouden met de bestaande omgeving en haar omwonenden.

Oplossing

De eenpersoonsstudio’s en tweepersoonsappartementen van Daiwa House Modular Europe bevatten in de fabriek geprefabriceerde badkamers en kozijnen. De woningen bestaan uit een betonvloer en houtskeletbouw-wanden met een modulaire staalconstructie, waardoor ze stapelbaar zijn. De afwerking van de gevel gebeurde op locatie. Vanwege de urgentie mag maximaal tien jaar van het bestemmingsplan worden afgeweken.

Voordeel modulair bouwen

Dankzij de modulaire bouwmethode kon het gebouw niet alleen in drie maanden worden neergezet, maar kan het ook weer uit elkaar worden gehaald om dezelfde woningen op een andere locatie opnieuw op te bouwen. Het gebouw heeft een all-electric klimaatsysteem en zonnepanelen die een deel van de energie opwekken.

Duur

13 weken

Grootte

141 woningen

Opdrachtgever

De Alliantie

Gebruiker

Sociale huurwoning, statushouders

Bruto vloeroppervlakte

6000 m²

Een duurzaam thuis voor iedere doelgroep. Een van onze adviseurs spreken?

Een greep uit onze projecten