Leerpark

Daiwa House Modular Europe heeft dit project samen met woningcorporatie Trivire en sociaal maatschappelijk beheerder De Huischmeesters gerealiseerd. Trivire verhuurt ruim 14.000 woningen in Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht en is daarmee de grootste woningeigenaar en woningverhuurder in Zuid-Holland-Zuid.  Er is een complex gebouwd met 333 semipermanente flexwoningen.

Studio's Dordrecht

Een thuis voor woningzoekenden

Het Leerpark Dordrecht is een plek om te ondernemen, leren en wonen. Net zoals veel gemeenten in Nederland, kampt ook Dordrecht met een tekort aan betaalbare woningen voor studenten en starters. Deze nieuwe woningen zijn daarom speciaal gebouwd voor jongeren tussen de 18 en 35 die werken, studeren of beginnen aan een nieuwe studie binnen de Drechtsteden. Deze doelgroep komt sneller in aanmerking om binnenkort te mogen verhuizen naar een van de 333 flexwoningen in het Leerpark.

Duurzaam en snel gebouwd

De modulaire woningen zijn circulair gebouwd en kunnen in de toekomst hergebruikt of verplaatst worden. Zo is het gebouw o.a. voorzien van zonnepanelen en duurzame wanden en plafonds. Deze toekomstbestendige manier van bouwen zorgt ervoor dat de 333 woningen kunnen worden ingezet voor tijdelijk of permanent gebruik. Het is dan ook een duurzame oplossing voor het woningtekort. De woningen zijn op een razend tempo gerealiseerd: binnen 30 weken na start grondwerkzaamheden wordt het project opgeleverd.

Grootte

333 woningen

Opdrachtgever

Trivire

Beheer

De Huischmeesters

Duur

30 weken

Permanente en tijdelijke huisvesting voor elk segment. Benieuwd naar meer?

Een greep uit onze projecten