Keramus

Op het voormalige terrein van glashandel Spliet en De Waal op het Rotsoord in Utrecht moest een flink aantal permanente studentenwoningen worden gecreëerd. De locatie van dit nieuwbouwproject is daarvoor ideaal, gezien de nabijheid van het centrum en het treinstation Vaartsche Rijn om de hoek.

Studentenhuisvesting Utrecht

Uitdaging

Het gebouw moest 232 studenten herbergen, en de woningen moesten worden voorzien van meubilair, zodat ze gemeubileerd konden worden verhuurd. Doordat de woningen permanent worden bewoond moest het gebouw aan strengere eisen voldoen, zoals het Bouwbesluit en een laag energieverbruik.

Oplossing

Dankzij de modulair gebouwde woningunits kon er met hoge snelheid worden gewerkt aan dit project. Op sommige dagen werden 16 woningen per dag geplaatst, zo lukte het om het geheel binnen tien maanden op te leveren, ondanks de permanente status. De studentenwoningen bestaan uit prefab modulaire units met een buitenmaat van 3,2 x 7,7 m en een netto vloeroppervlakte van 21 m2. De units zijn opgebouwd uit een stalen kooiconstructie met een betonvloer en houtskeletbouw wanden en plafond. Elke woning heeft een keukenblok en een eigen sanitaire unit met douche, wc en wastafel. Om een gevarieerd gevelbeeld te krijgen zijn de vensters op vier verschillende posities geplaatst.

Voordeel van modulaire bouw

Dankzij de luchtspouwen tussen de woningen hebben ze goede geluidsisolatie en minder contactgeluid. De woningen zijn demontabel gestapeld en kunnen hergebruikt worden – hoewel dat voorlopig niet aan de orde is. Dankzij de expertise van Daiwa House Modular Europe ging de bouw twee keer zo snel als bij vergelijkbare traditionele projecten van zulke hoge kwaliteit.

Duur

10 maanden

Grootte

900 m2

Opdrachtgever

Opdrachtgever

Gebruiker

232 studenten, 5 creatieve bedrijven

Bruto vloeroppervlakte

9.200 m2

Een duurzaam thuis voor iedere doelgroep. Een van onze adviseurs spreken?

Een greep uit onze projecten