Campus USP 030

Op het direct naast de Universiteit Utrecht gelegen Science Park realiseerde Daiwa House Modular Europe 400 woningen voor studenten van de universiteit.  Het studentencomplex draagt de naam ‘Campus USP 030’. De bouw van de studio’s draagt bij aan het terugdringen van het woningtekort.

Studentenhuisvesting Utrecht

Studio’s

Iedere studio bestaat uit één module van 3 bij 6 meter (18m2) en heeft een eigen badkamer, keuken en toilet. De studio’s zijn allemaal gemeubileerd en gestoffeerd, zodat nieuwe bewoners er direct in kunnen. De studenten hebben in het gebouw bovendien de mogelijkheid om gebruik te maken van een loungegedeelte, wasserette, studie- en spelruimtes. Ook is er een complexbeheerder aanwezig. Deze beheerder ziet toe op de netheid en maakt de studenten wegwijs bij hun vragen. Daarmee is het studentencomplex van alle gemakken voorzien.

Snelle en slimme oplossing 

Tijdens de grondwerkzaamheden op locatie werden in de productiehal in Montfoort de studio’s geprefabriceerd, zodat deze na transport op locatie alleen nog maar gekoppeld hoefden te worden. Ongeveer zes weken nadat de eerste studio werd geplaatst, stonden alle 400 studentenwoningen op hun plek. De totale bouw, inclusief het inrichten van de kamers, is in recordtijd neergezet.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal bij Daiwa House Modular Europe. Bij de bouw was dat dan ook een belangrijk uitgangspunt. Dankzij goede isolatie, een warmtepompinstallatie en 270 PV-panelen op het dak, voldoen de woningen aan een EPC van 0,4. Het gebruik van duurzame energiebronnen beperkt niet alleen de belasting op het milieu, maar houdt ook de kosten voor bewoners binnen de perken.

Duur

4 maanden

Grootte

400 studentenwoningen

Opdrachtgever

Universiteit Utrecht

Permanente en tijdelijke huisvesting voor elk segment. Benieuwd naar meer?

Een greep uit onze projecten