Duurzaam en Circulair

Daiwa House Modular Europe Bouwt voor de Toekomst

Daiwa House Modular Europe is een pionier in duurzame en circulaire huisvestingsoplossingen, waarbij we de weg leiden in de bouwsector. Ontdek hoe we, door nauw samen te werken met opdrachtgevers en met aandacht voor toekomstige bewoners, ons richten op energie-efficiëntie, circulaire processen en een integrale benadering van duurzaamheid.

Daiwa House Modular Europe | Duurzaam en Circulair: Daiwa House Modular Europe Bouwt voor de ToekomstWeb_©210825-5917
Daiwa House Modular Europe | Duurzaam en Circulair: Daiwa House Modular Europe Bouwt voor de ToekomstWeb_©211013-90079

Duurzaamheid in actie

Onze toewijding aan duurzaamheid reikt verder dan alleen huisvestingsoplossingen; het strekt zich uit tot onze interne productieprocessen. Onze fabrieken draaien namelijk op 100% groene stroom, met zonnepanelen en slim materiaalgebruik om verspilling te minimaliseren.

We streven niet alleen naar duurzame woningen; elke stap in ons proces draagt bij aan een duurzame levensstijl en een groenere toekomst.

Materiaalgebruik: Onze Zero-Waste ambitie

Onze duurzaamheidsvisie vormt de kern van ons bouwproces. Dankzij onze Zero-Waste ambitie krijgt maar liefst 80% van onze materialen een nieuw leven, zelfs ‘verloren’ betonresten transformeren we tot duurzame toepassingen. Bij de productie van onze modulaire woningen streven we naar duurzamere alternatieven voor meer belastende  materialen. 

 

We zijn niet alleen een toonaangevend voorbeeld in de markt, maar we willen ook anderen inspireren en aanmoedigen om te focussen op de circulariteit van materialen voor een groenere toekomst. Bij Daiwa House Modular Europe staat modulair bouwen gelijk aan circulair bouwen.

Daiwa House Modular Europe | Duurzaam en Circulair: Daiwa House Modular Europe Bouwt voor de ToekomstWeb_©220120-8459

Modulair & circulair

In onze duurzame fabriekshallen en nieuwe woningfabriek richten we ons op technische schaalbaarheid, maar ook op het implementeren van slimme, circulaire bouwoplossingen. Dankzij de standaardisatie in onze duurzame productieprocessen kunnen we moeiteloos opschalen, of het nu gaat om 10 of 1000 huizen. Met voortdurende innovatie integreren we duurzaamheid naadloos in elk huis dat we opleveren.

Groen leven met modulair comfort

Daiwa House Modular Europe ontwerpt woningen die niet alleen duurzaam zijn maar ook perfect passen in elke omgeving. De gebruiksvriendelijkheid en modulariteit van onze woningen maken ze veelzijdig en gemakkelijk binnen afzienbare tijd te (ver)plaatsen.

Duurzaamheid en circulariteit vormen de kern van ons bouwproces. In samenwerking met onze partners bieden we diverse opties, zoals zonnepanelen, warmtepompen en slimme installaties, om woningen te verduurzamen. Deze keuzemogelijkheden zijn niet alleen goed voor het milieu, maar bieden ook voordelen voor de eindgebruiker, met energiebesparingen als resultaat.

‘Maatwerk in de massa’ noemen we dat bij Daiwa House Modular Europe. Dat maakt dat we onze projecten sneller en met een hogere kwaliteit realiseren. En ook opschalen is geen probleem. De realisatietijd van onze woonoplossingen is 30 tot 50% korter dan bij conventionele bouw. Of een project nu uit enkele of honderden woningen bestaat.

Total Cost of Ownership: Langetermijneffecten in de praktijk

Daiwa House Modular Europe richt zijn blik op de toekomst. Ons circulaire, losmaakbare en verplaatsbare ontwerp biedt tastbare voordelen op de lange termijn. In 2026 verplaatsen we het Ravel studentencomplex, met 800 woningen, naar een nieuwe locatie in Amsterdam. Dit grensverleggende project is een primeur in Nederland en illustreert hoe flexibel en modulair bouwen zowel op korte als lange termijn voordelen biedt.

Bij Daiwa House Modular Europe gaan we verder dan het bouwen van structuren; we vormen de toekomst, stap voor stap, met een diepe toewijding aan duurzaamheid en circulariteit.

Neem contact met ons op en ontdek hoe onze innovatieve aanpak niet alleen de huidige, maar ook toekomstige generaties ondersteunt bij het creëren van een groenere toekomst.

Daiwa House Modular Europe | Duurzaam en Circulair: Daiwa House Modular Europe Bouwt voor de ToekomstRavel def kleur.tif.02