Een ruime woning is voor iedereen mogelijk
Digitalisering & innovatie

Digitalisering en innovatie bij Daiwa House Modular Europe

Bij Daiwa House Modular Europe komen digitalisering, innovatie en duurzaamheid samen om modulaire woonoplossingen in harmonie met mens en maatschappij te creëren.

Met onze woonoplossing in de gestapelde bouw voorzien we in de vraag naar een betaalbaar thuis.

Digitalisering in actie

Bij Daiwa House Modular Europe komt digitalisering terug in elke stap van ons modulaire bouwproces. Met moderne systemen kunnen we uw ideeën snel visualiseren en aanpassen, waardoor bouwprojecten binnen afzienbare tijd en volgens het budget van start kunnen gaan.

Diepgaande data en analytics helpen ons tijdens het gehele bouwproces. We realiseren projecten volgens de hoogste standaarden en minimaliseren risico’s, waardoor we consequent kwaliteit leveren. Deze data zorgen er ook voor dat we ons beleid op afval en hergebruik continu kunnen aanscherpen. 80% van de materialen wordt op dit moment hergebruikt, waar we streven naar 100%. En ook zijn we continu bezig met het optimaliseren van de monostromen in afval.

Naast het feit dat digitalisering bij Daiwa House Modular Europe zorgt voor een hoge voorspelbaarheid en minder risico’s in onze bouwprojecten, voldoen onze processen ook naadloos aan alle eisen van de Wet Kwaliteitsborging. We zorgen ervoor dat al onze projecten verlopen volgens de vereiste wet- en regelgeving en we spannen ons voortdurend in om de hoogste kwaliteitsstandaarden te hanteren in onze werkwijze.

Industriële precisie

Bij Daiwa House Modular Europe gaan digitalisering en industrialisering hand in hand, wat ons modulaire bouwproces uniek maakt. We laten data de leidraad zijn, digitaliseren ontwerpgegevens en zorgen met robotisering en automatisering dat foutkansen worden geëlimineerd en de efficiëntie van het bouwproces wordt verhoogd.

Een belangrijk element in onze industriële werkwijze is de standaardisatie van modules op basis van marktwensen. Dit leidt niet alleen tot snelheid en tijdsbesparing, soms wel met maanden, maar ook tot schaalvoordelen, lagere kostprijzen en meer kwaliteit.

Van fabricage tot plaatsing hebben we controle over de afvalstromen en het hergebruik van materialen. Dat minimaliseert de doorlooptijd, bouwafval en gaat ook verspilling tegen. Industrialisatie en duurzaamheid worden hierdoor met elkaar verbonden, waardoor we continu innovatieve en duurzame bouwoplossingen kunnen bieden. Onze bouwmethode zorgt zelfs voor 50% minder CO2 uitstoot dan traditionele bouwmethodes.

Industrieel bouwen betekent bij Daiwa House Modular Europe toewijding aan hoogwaardige, op maat gemaakte projecten, waarbij wensen, efficiëntie en duurzaamheid centraal staan.

a couple sitting on a bed looking at a laptop

Onze toewijding aan de toekomst

Duurzaam bouwen is niet alleen een eis maar ook een doel voor ons. Het is een voortdurende reis naar innovatie en verantwoordelijkheid. In onze zoektocht naar een duurzamere toekomst integreren we voortdurend nieuwe manieren om materialen te (her)gebruiken en technologieën in onze processen. Dankzij ons datagedreven werk weten we exact waar we staan en waar we verder kunnen ontwikkelen.

Ons team bedenkt voortdurend nieuwe manieren en technologieën om sneller, beter en schoner te bouwen. We herkennen bestaande kansen en technologieën en passen deze creatief toe op onze eigen processen.

Met onze actieve betrokkenheid bij het verkennen en implementeren van innovatieve oplossingen omarmen we energie-efficiënte benaderingen, waarbij we streven naar gebouwen die niet alleen functioneel zijn, maar ook vriendelijk zijn voor onze planeet.

Neem contact met ons op

Samen werken aan uw volgende project

Creating dreams, building hearts. Bij Daiwa House Modular Europe helpen we graag met het realiseren van modulaire woonoplossingen. Neem vandaag nog contact op voor een innovatieve start van uw volgende project.