Bouwvrouw Kasia in haar magazijn

Vrouwen in de bouw

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, is het de Dag van de Bouwvrouwen. Het zal je niet verbazen dat mannen nog altijd in de meerderheid zijn in de bouwsector. Zonde, want een betere balans tussen mannen en vrouwen leidt namelijk tot meer creativiteit, innovatievermogen en openheid in de bedrijfscultuur.

Om meer aandacht te geven aan vrouwen die werkzaam zijn in de bouw zetten wij op deze dag onze vrouwelijke collega’s extra in het zonnetje. Lees hieronder hun verhaal.

Vrouwen in de bouw bij Daiwa House Modular Europe
Daiwa House Modular Europe | Bouwvrouwen Image Name

“Ik denk dat vrouwen heel veel met zich meebrengen, waaronder oog voor detail.”

Het verhaal van Anne Sophie

“Werken in de bouw is een hele mooie uitdaging.” weet VGM-coördinator Anne Sophie te vertellen. Ze ervaart de bouw als een branche waar heel veel leuke mensen werken. Maar het feit dat je met z’n allen aan een mooi product kan werken maakt het nog specialer. Onze modules worden in de fabriek gebouwd. Op deze plek is Anne Sophie dan ook vaak te vinden. Om controles uit te voeren of te begeleiden waar nodig. “Ik denk dat vrouwen heel veel met zich meebrengen, waaronder oog voor detail.” Ze geeft aan dat vrouwen in haar ervaring vaak ook wat kritischer zijn. “Dat is heel erg belangrijk. En het draagt natuurlijk ook bij aan de kwaliteit.” Anne Sophie is van mening dat er voor vrouwen ontzettend veel kansen liggen om in de bouw aan de slag te gaan. 

Bouwvrouw Anne Sophie
Bouwvrouw Kasia in ons magazijn

Voor de bouw kiezen is volgens Kasia een makkelijke keuze

Magazijn medewerker Kasia zorgt voor een goed gevuld magazijn zodat haar collega’s van alle gemakken voorzien zijn. Op die manier draagt ze zorg voor de materialen die nodig zijn om onze projecten te kunnen waarmaken. “We hebben ook veel plezier!” geeft Kasia aan. De gezelligheid op de werkvloer maakt het werk natuurlijk ook een stuk leuker. “Elke dag leer ik meer en dat is wat ik zo leuk vind.” Het maakt dat ze zich prima vermaakt binnen ons bedrijf. Als het gaat om als vrouw aan de slag gaan in de bouw is dat wat haar betreft een makkelijke keuze. Geen twijfel over mogelijk dat het een goede keuze is. 

Daiwa House Modular Europe | Bouwvrouwen Image Name

“Ook voor vrouwen zijn er heel veel leuke banen in de bouw.”

Mendy stapt met een positief gevoel het bedrijf binnen

“Ik had het tien jaar eerder moeten doen!” Mendy is schilder binnen ons bedrijf. Ze zorgt er dus voor dat al onze onderdelen van een nette laag verf voorzien zijn. Het werken in de bouw ervaart ze al een geweldige ervaring. “Ik ben geaccepteerd als alsof ik hier al jaren loopt.” Je vanaf het begin af aan zo welkom voelen maakt natuurlijk erg prettig. Voor haar is het bedrijf binnenstappen elke dag een feestje. “Hoe ze me begroeten ‘s morgens, dat is al gewoon leuk binnenkomen.” Als we vragen wat voor advies ze zou geven aan vrouwen die overwegen in de bouw aan de slag te gaan, heeft ze een duidelijke boodschap: “Doe het, want het is echt een topwereld!” 

Bouwvrouw Mendy is schilder in de bouw
Bouwvrouw Franca is VGM coördinator

Elke dag loopt Franca met trots over het terrein

“Ook voor vrouwen zijn er heel veel leuke banen in de bouw.” VGM-coördinator Franca is wel te spreken over haar werk in de bouw. Ze ziet de bouw als een dynamische en leerzame omgeving. Daarbij haalt ze ontzettend veel voldoening uit het zien van de mooie projecten die we maken. “Als ik in mijn dagelijkse ronde over het terrein zie hoe we met elkaar elke dag zoveel modules de deur uit krijgen, dan ben ik daar best wel trots op.” Natuurlijk raadt ze dan ook elke vrouw die overweegt in de bouw aan de slag te gaan, dat gewoon te doen. 

Aan de slag binnen de bouw?

Zie jij het wel zitten om ook bij ons aan de slag te gaan? Dat komt mooi uit, want we zijn altijd op zoek naar enthousiaste, nieuwe collega’s. Bekijk onze vacatures of er iets leuks voor jou bij zit.