Aardbevingsbestendige woningen

In Ten Post (Groningen) ontwikkelden we 30 woningen voor mensen die vanwege aardbevingsschade hun eigen woning moeten verlaten. Het project bestaat uit 6 gelijkvloerse gezinswoningen en 24 gezinswoningen met kap.

Grondgebonden woningen Ten Post

Veilig wonen

Deze duurzame wisselwoningen ontwikkelden we in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Ze zijn bedoeld voor de opvang van mensen in dit aardbevingsgevoelige gebied, wiens eigen woning bevingsbestendig wordt gemaakt of wordt gesloopt en nieuw gebouwd. In een periode van 4 maanden tijd realiseerde Daiwa House Modular Europe 30 tijdelijke woningen. De woningen worden volledig gestoffeerd en gemeubileerd opgeleverd, met ingerichte keuken en badkamer.

Hoogwaardige kwaliteit

De productie van de bouwdelen gebeurde op onze nabijgelegen productielocatie in Eemshaven. Daarna zijn de onderdelen op de locatie geassembleerd. De woningen doen kwalitatief niet onder voor permanente bouw. De afwerking is extreem hoog en het gevelbeeld is erg vernieuwend. De woningen worden in principe voor 7,5 jaar afgenomen, maar zijn constructief conform permanente regelgeving gebouwd. Dat is een unicum in Nederland.

Duurzaam

De woningen zijn demontabel en daarmee herbruikbaar. Alle woningen zijn voorzien van moderne duurzame installaties, zoals infraroodpanelen en een zonneboiler.

Duur

4 maanden

Grootte

56 woningen

Opdrachtgever

Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (uitvoerend opdrachtgever: Centrum Veilig Wonen)

Gebruiker

Huurwoning

Bruto vloeroppervlakte

5800 m2

Een duurzaam thuis voor iedere doelgroep. Een van onze adviseurs spreken?

Een greep uit onze projecten